Vijfde editie van Steenbergs IJsfestijn geopend

STEENBERGEN – Deze middag opende burgemeester Ruud van den Belt de eerste lustrum editie van het IJsfestijn op de Westdam. De fris ogende en overdag met voldoende daglicht belichte ruime baan geeft voldoende ruimte om plezierig te schaatsen. ’s Avonds is de baan extra sfeervol verlicht. IJsfestijn voorzitter Julien van Meer is ervan overtuigd dat heel veel ijsliefhebbers de komende weken tot en met zondag 5 januari volop zullen genieten op de ijsbaan van 14 bij 25 meter. Dat is ook de overtuiging van de burgemeester die met plezier het openingslint doorknipte.

“Voor mij is het ook de vijfde keer dat ik deze opening mag verrichten. Ik weet nog goed dat ik bij de eerste keer best een beetje zenuwachtig was. Het was mijn eerste officiële daad, nadat ik een paar dagen daarvoor was aangesteld”, vertelt Ruud van den Belt. Die zenuwen zijn er na vijf jaar zeker niet meer. De burgemeester is blij met de saamhorigheid onder het bestuur en de vrijwilligers van het IJsfestijn. Door hun inzet, de ondersteuning van de sponsoren en noodzakelijk ook de komst van heel veel schaatsers is dit evenement succesvol. “We gaan als gemeente de komende jaren veel activiteiten actief ondersteunen. Daarmee ontstaat nog meer verbinding tussen onze burgers. Er zijn in onze gemeente veel inwoners die al dan niet in verenigingsverband prachtige dingen voor elkaar krijgen. Dat vind ik geweldig. En ik heb zelf ook een aantal ideeën waarvan ik hoop dat we die de komende jaren kunnen vormgeven”.

Er komen drukke weken aan

Maar eerst kunnen liefhebbers gaan genieten van het IJsfestijn. De komende twee weken ontvangt het festijn niet minder dan 1100 basisscholieren uit de gemeente Steenbergen en Tholen. Er zijn ook diverse bijzondere activiteiten, deze avond is het discoschaatsen en er zijn onder meer de curlingwedstrijden. Morgenmiddag – zondagmiddag 8 december – komt Elsa van ’Frozen’ naar het IJsfestijn. Dat wordt een leuke kindermiddag die om 14:00 uur begint.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl