Bestuur hakt knoop door: dit jaar (20/21) geen IJsfestijn

STEENBERGEN – “Heel jammer, maar we moeten wel reëel zijn. We mogen onze vrijwilligers – veel ouderen ook – niet blootstellen aan de risico’s die corona met zich meebrengt. Daarnaast willen een aantrekkelijk evenement bieden en dat is met de huidige beschermende maatregelen niet mogelijk”, aldus voorzitter Juliën van Meer van IJsfestijn Steenbergen.

“Het succes van onze baan is vooral te danken aan het enthousiasme en de gastvrijheid van al die mannen en vrouwen die volledig belangloos de schaatsverhuur regelen, de entree kassa bedienen, ijsmeester zijn, iedere dag weer opnieuw onze tent en toilet wagen schoonhouden en de boodschappen doen en zorgen voor de hapjes en drankjes. Dat is de basis, waarop wij een IJsfestijn kunnen organiseren. Een gesloten tent met een verwarmd en uitnodigend horeca gedeelte is niet mogelijk. Dan rest alleen een open baan. Zo’n baan zonder licht en geluid vinden wij niet uitnodigend voor onze vrijwilligers om te beheren. En zo’n baan kent geen horeca en evenementen zoals curling, waarmee wij de band met onze sponsoren verstevigen.”, zo schrijft het bestuur in een brief naar vrijwilligers en sponsoren.

Graag een fantastisch IJsfestijn

En ook: “Wij betreuren ons besluit, maar wij voelen een grote verantwoordelijkheid voor al die mensen die zich belangloos inzetten.  Graag willen wij nog jarenlang met hen samenwerken en een fantastisch IJsfestijn in Steenbergen organiseren. De huidige beperkingen bieden naar onze mening die mogelijkheid dus niet”.

Dankwoord

Met een dankwoord aan vrijwilligers en sponsoren voor de inzet en bijdrage in de afgelopen jaren en de wens dat er volgend jaar weer op hen mag worden gerekend, besluiten secretaris Jan Ooms en voorzitter Julien van Meer hun brief.

(kijkopsteenbergen.nl)