Corona zet opnieuw streep door IJsfestijn (21/22)

STEENBERGEN – Na de teleurstelling van vorig jaar heeft het bestuur van Stichting IJsfestijn Steenbergen ook dit jaar moeten besluiten dat er geen IJsfestijn komt. “Een besluit dat rationeel goed te begrijpen valt, maar emotioneel moeite kost. De ontwikkelingen in de pandemie zijn momenteel onverwacht ongunstig en dat geeft ons geen vertrouwen dat we het IJsfestijn kunnen organiseren zoals we zouden willen, namelijk ongestoord en zonder ingrijpen van de overheid”, zo luidt de toelichting van voorzitter Julien van Meer.

De beslissing om geen IJsfestijn te organiseren is dinsdagavond genomen door het bestuur. Sponsoren en vrijwilligers zijn woensdagmiddag middels een mail op de hoogte gebracht van het nieuws.

Onzekerheid over ijsplezier en gezonde financiële exploitatie 

“Enerzijds willen we iedereen een voldoende veilige werkplek kunnen geven, zodat al onze vrijwilligers vol enthousiasme kunnen genieten van hun werk. Ook willen wij garantie bieden aan onze bezoekers, publiek en scholen. Een ongestoord ijsplezier voor 5 weken valt momenteel echter niet te verwachten. Anderzijds willen we een financieel gezonde exploitatie kunnen draaien. Die veilige werkplek is onzeker en een garantie voor een financieel gezonde exploitatie hebben we niet, wanneer we onverhoopt worden stilgelegd of beperkt in onze activiteiten”, zo valt te lezen in de brief van het bestuur.

Wethouder: begrip voor besluit organisatie

Het IJsfestijn op de parkeerplaats aan de Westdam, naast de Gummaruskerk, is iets waar veel inwoners naar uitkijken in de donkere maanden. Ook de gemeente heeft inmiddels gereageerd op het nieuws. “We vinden het echt ontzettend jammer dat het IJsfestijn dit jaar niet doorgaat. We hebben op alle mogelijke manieren meegedacht om het mogelijk te maken, zo lag de vergunning klaar. We begrijpen wel heel goed dat de organisatie te veel risico’s ziet na de laatste afgekondigde maatregelen. Laten we hopen dat het volgend jaar weer door kan gaan”, aldus wethouder Esther Prent.

Hopelijk volgend jaar wel

Het bestuur van Stichting IJsfestijn Steenbergen laat weten in januari aanstaande een nieuwe vergunning aan te zullen vragen in de hoop dat de volgende editie wel door kan gaan. “Samen met onze sponsors en vrijwilligers kunnen wij namelijk een prachtig IJsfestijn in Steenbergen organiseren.”

(kijkopsteenbergen.nl)