Activiteiten

Schaatsen en schaatsplezier.

Natuurlijk draait het bij het IJsfestijn om schaatsen en schaatsplezier. Maar er worden ook allerlei (extra) activiteiten georganiseerd.
Er zijn speciale tijdvakken voor het schoolschaatsen.
Ook wordt er een curlingcompetitie voor teams gehouden, er is discoschaatsen en er worden speciale middagen gereserveerd voor sponsors van IJsfestijn Steenbergen.

Evenementenkalender
IJsfestijn Steenbergen

Zie hieronder meer informatie over de verschillende evenementen

Discoschaatsen

Elke week gaan de discolampen een keer aan en gaat de muziek wat harder, want dan wordt er disco geschaatst!
Dit zal zijn op:
Zaterdag 7 december 2019
Vrijdag 13 december 2019
Zaterdag 21 december 2019
Vrijdag 27 december 2019
Van 18:00 – 19:00 uur hebben de kleinste schaatsers de kans om te genieten van het discoschaatsen. Dan is de baan geopend enkel voor kinderen t/m 8 jaar. Vanaf 19:00 uur is de baan voor iedereen geopend.

Hiervoor geldt de gebruikelijke entreeprijs.

IJsfestijn Curlingtoernooi

Elk jaar wordt het befaamde IJsfestijn Curlingtoernooi georganiseerd op de ijsbaan van Steenbergen. In een team van 3 tot 6 personen ga je de strijd aan tegen de andere teams. Niet alleen hartstikke spannend, maar ook hartstikke gezellig! Op 12 en 19 december 2019 zullen de kwalificatierondes plaatsvinden. Hierna zullen de poules opnieuw worden ingedeeld voor de finalerondes op vrijdag 3 januari 2020.
Inschrijven kan door een mail te sturen naar evenementen@ijsfestijn-steenbergen.nl. Vermeld hierbij het aantal personen en teamnaam.

Inschrijfgeld bedraagt eenmalig €50,- per team.

TIROLER BOOMSTAM CURLING

Speciaal voor bedrijven (sponsors) is er een curling competitie. Daarnaast is er ook een open curling competitie voor de sportievelingen en gezelligheidsmensen. De teams kunnen gezellig curling spelen op de IJsbaan op de Markt in Steenbergen. In groepsverband wordt er gezellig gespeeld. Sportief bezig zijn op het ijs zonder dat je schaatsen nodig hebt. Hieronder worden de (aangepaste) spelregels uitgelegd.

Spelreglement

 • Een team bestaat uit 3 tot 6 spelers
 • Elk team speelt met 4 boomstammen
 • Melden bij de ijsmeester voor wedstrijdbriefje.
  Na de wedstrijd ingevuld inleveren bij de kassa!
 • De boomstam dient geduwd te worden, LET OP niet slingeren!!
 • De pols komt dus niet achter de elleboog.
 • De winnaar van het end (potje) is het team waarvan een van de boomstammen het dichtst bij het midden van het huis (dolly) ligt. Het behaalde aantal punten per end is gelijk aan het aantal boomstammen waarmee het winnende team dichter bij de dolly ligt dan de dichtstbij liggende boomstam van de tegenpartij.
 • Een wedstrijd bestaat uit 4 ends.
  Schrijf de punten goed op want elk behaald punt telt mee in de einduitslag.
 • Gelijkspel = 1-1
 • Een speler mag achter zijn of haar boomstam aanlopen en aanwijzingen geven aan teamleden. Let echter wel op de veiligheid.
 • Probeer klaar te staan als team en zorg voor een vlotte wedstrijd.
 • Bij twijfel: scheidsrechter beslist.

Tour Du IJsfestijn

Op 28 december 2019 van 15:00 – 16:00 uur is er een unieke mogelijkheid om op ijs te fietsen. Met speciale Ice Bikes kun jij je fietskunsten laten zien!

Ben jij de snelste?!

Messy Words On Ice

De nieuwe, jeudige Steenbergse band, Messy Words komt zondag 29 december 2019 naar onze ijsbaan om ook weer van deze zondag een gezellige zondag te maken. De band begint om 14:30 uur.

ENTREE GRATIS

Zero Friction On Ice

Om deze editie van IJsfestijn Steenbergen feestelijk af te sluiten komt op vrijdag 3 januari 2020 Zero Friction naar het IJsfestijn. Tijdens de curlingfinale zullen zij ervoor zorgen dat dit een extra sfeervolle finale zal worden. De avond zal tot in de late uurtjes doorgaan.

ENTREE GRATIS